Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbsmarmelad med vanilj

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Förläng sommaren genom att göra din egen marmelad. Denna variant är enkel och går blixtsnabbt att svänga ihop. Har du inte färska jordgubbar går det lika bra att använda frysta. 500 g frysta motsvarar 1 liter färska. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Sterilisera gärna burkarna i ugn så håller marmeladen längre.

Ingredienser

2 burkar
  • 1 l jordgubbar
  • 1 st citron
  • 1 st vaniljstång
  • 250 g syltsocker

Så här gör du

  1. Ansa jordgubbarna och lägg dem i en kastrull.
  2. Pressa saften från citronen. Tillsätt citronsaften och frön från vaniljstången.
  3. Koka sakta tills bären mosar sig. Tillsätt syltsockret och koka 5 minuter.
  4. Häll upp på väl rengjorda burkar.