Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbscharlotte

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ljuvlig dessert! Jordgubbscharlotte med rulltårta i botten och toppad med creme cheese och färska jordgubbar. Tips: Smaksätt jordgubbscharlotten med lite likör eller koncentrerad flädersaft. Ringla då 1-2 msk över rulltårtskivorna, som ligger i skålens botten.

Ingredienser

6 portioner
  • 2 askar jordgubbar, 1 liter
  • 1 rulltårta med jordgubbssmak

Kräm:

  • 2 äggvitor
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 250 g cream cheese, till exempel Philadelphia

Till garnering:

  • 2 msk florsocker

Så här gör du

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke.
  2. Mät upp äggulor och socker i en bunke och vispa ihop vitt och krämigt. Blanda i cream cheese med elvisp. Tillsätt äggvitevispet och vänd ner det försiktigt i smeten med hjälp av slickepott tills det blir en slät kräm.
  3. Snoppa och dela jordgubbarna. Skär rulltårtan i skivor.
  4. Lägg rulltårtbitarna i bottnen och längs kanten i en rund serveringsskål. Lägg i cirka ¾ delar av jordgubbarna. Fördela över krämen. Täck med plastfilm och ställ i kylen 1-2 timmar. Garnera med resten av jordgubbarna och sikta över florsocker.