Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbs-
cheesecake

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

En lättlagad cheesecake som inte gör dig besviken.

Ingredienser

1 cheesecake

Botten:


  • 125 g mandelmjöl

  • 125 g hasselnötsmjöl

  • 100 g smält smör

  • 1 ägg
  • 
1/2 dl sukrin


Fyllning 1:


  • 300 g Philadelphiaost

  • 200 g frysta jordgubbar

  • 1 dl sukrin

  • 3 ägg


Fyllning 2:


  • 1 dl crème fraîche

  • 1 dl kesella 10 procent

  • 1/2 dl sukrin


Dekoration:


  • 1 dl skivade färska jordgubbar


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till botten i en skål. Bred ut smeten i en pajform med avtagbar kant med bakplåtspapper i botten. Grädda i ugnen i 10 minuter. Låt botten svalna.

  2. Mixa alla ingredienser till fyllning 1 till en jämn smet. Häll på smeten i formen och grädda i 30 minuter.

  3. Blanda crème fraîche, kesella och sukrin i en skål och bred smeten över pajen. Ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Låt svalna och dekorera med skivade jordgubbar.