Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordärtskocksoppa med ägg och spenat

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

En smarrig soppa med potatis, jordärtskocka och ägg. Blanda i spenat innan servering.

Ingredienser

4 potioner
  • 400 g tärnad potatis
  • 2 hackade gula lökar
  • 600 g jordärtskockor, skalade och skivade
  • 2 lagerblad
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 krm muskotnöt
  • 3 dl grädde
  • 50 g smör
  • 4 ägg
  • 200 g grovt hackad spenat
  • salt

Så här gör du

  1. Koka potatis, jordärtskocka, lök, lagerblad, buljong, smör, muskotnöt och vitlök tills rotsakerna är mjuka.
  2. Mixa med grädde och smör.
  3. Blanda i den hackade spenaten i soppan och smaka av med salt.
  4. Knäck äggen och häll i och låt soppan sjuda i 8 minuter.