Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jessica Frejs franska sallad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Jessica Frejs franska sallad
Foto: Lina Eidenberg Adamo

En så god sallad med inspiration från sallad lyonnaise. Att pochera ägg är verkligen inte svårt men om du ändå känner att du inte har tålamod till det så kör på vanliga kokta ägg med krämig gula i stället.

Recept hämtat ur boken “Supergott och supersnabbt” av Jessica Frej (Bonnier fakta). Boken hittar du exempelvis på Adlibris.

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g bacon
  • 4 ägg + tsk ättika
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 huvud frisésallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Sätt på två kastruller med vatten.
  3. Knäck äggen i varsitt litet glas med 1 tsk ättika i.
  4. Skär baconet i kuber och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Baka i ugnen tills det är krispigt, cirka 10 minuter. När det är 2–3 minuter kvar, lägg brödet på ett galler och rosta det med.
  6. Vispa ihop dijonsenap, vitlök, majonnäs, olja och vinäger i botten på ett stort fat.
  7. Riv ner frisésalladen på fatet.
  8. När vattnet kokar, dra av från plattan och gör en virvel i vattnet med en slev. Ha i äggen ett och ett, två per kastrull. Låt äggen ligga i det kokheta vattnet tills vitan omslutit gulan och vitan är fast, det tar cirka 3 minuter.
  9. Blanda salladen med händerna så att dressingen blandas runt överallt. Toppa med bacon och ägg och servera.
Du kanske även gillar