Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jarlsbergsandwich med kalkon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 8 lantbröd
  • ½ färdigstekt kalkonbröstfilé i skivor
  • 2 msk söt senap
  • ostskivor Jarlsberg, antingen använder du färdiga Jarlsberg-skivor eller skär lite tjockare skivor från den vanliga Jarlsbergosten du har hemma.
  • blandad sallad
  • timjan, färsk

Tranbärschutney

  • 1 tranbär
  • 1 dl socker
  • vatten som precis täcker bären
  • 1 kanelstång
  • 1 vaniljstång (du använder vaniljfröna)
  • 2 msk honung

Så här gör du

  1. Tranbärschutneyn: Lägg ner allt i en kastrull, låt det puttra tills det tjocknar. Låt det kallna.
  2. Rosta lantbrödet i en brödrost och bred därefter på senap. Lägg på blandad sallad och tjocka skivor med kalkonbröst och Jarlsbergsost.
  3. Toppa med tranbärschutney och avsluta med ytterligare en lantbrödskiva på toppen. Servera med lite färsk timjan, både gott och vackert.