Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Japansk schnitzel med nudlar och sojamajonäs

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Den här rätten är en riktig paradrätt som du kan lyxa till med och servera vilken dag som helst. Jag lagade den en fredag och det var så gott så jag lagade den även dagen efter på lördagen.

Inspiration fick jag från Tommy Myllymäkki.

Ingredienser

4 portioner

Japansk schnitzel:

  • 4 (ca.120 gram st) st Kalvschniztel
  • Panko
  • Sesamfrön
  • 1 st Ägg
  • Mjöl
  • Salt och peppar

Nudlar:

  • 250 g Risnudlar
  • 4 st Salladslök
  • 2 msk Färsk ingefära
  • 1 st Röd chilipeppar
  • 1 st Morot
  • 8 st Champinjoner
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 dl Alfagroddar

Sojamajonäs:

  • 1 dl Majonäs
  • 2 msk Japansk soja
  • 2 tsk Sesamolja
  • 3 tsk Vatten

Så här gör du

  1. Börja med att lägga nudlarna i blöt. Hacka sen därefter vitlök, morot, salladslök, chili , ingefära och champinjoner i lagom stora bitar.
  2. Stek hacket på högvärme i matolja blandat med sesamolja tills det blivit lite mjukt. Salta och peppra lite.
  3. Häll av vattnet från nudlarna och häll på kokande vatten och låt stå några minuter. Häll av vattnet och häll på lite sesamolja och pressa lite lime över nudlarna.
  4. Vänd i nudlar och alfagroddar i det stekta hacket och låt stå på väldigt svag värme.
  5. Fortsätt med att blanda ihop såsen alltså majonäs, vatten, sesamolja och japansk soja.
  6. Därefter ska du panera schnitzeln. Vänd först köttet i mjöl, därefter i det uppvispade ägget och till sist i panko-och sesamfrön blandningen.
  7. Stek schnitzlarna på matolja på mellanvarm nivå. Om du det blir för varmt finns risken att det bränns. Stek några minuter på varje sida tills köttet är genomstekt.
  8. Servera schnitzlarna med nudlarna och ringla över sojamajonäsen. Toppa gärna med lite färsk koriander och lätt krossade cashewnötter.