Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jalapeñoburgare med chipotlemajonnäs

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Jalapeñoburgare med chipotlemajonnäs
Foto: Joel Wåreus

Chili, cajunkrydda och rökig liquid smoke – här är en burgare laddad med kryddor från amerikanska södern och Mexiko. Servera med chipotlemajonnäs.

Ingredienser

4 portioner

Jalapeñoburgare

  • 600 g nötfärs
  • 1 jalapeño, finhackad
  • 3 tsk cajunkrydda
  • några droppar liquid smoke eller 1 msk rökig BBQ-sås
  • 1 tsk salt
  • flingsalt
  • svartpeppar, malen
  • smör till stekning
  • 4 skivor cheddarost

Tillbehör

  • 1 chorizo
  • 2 jalapeño
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 gemsallad
  • 8 tomatskivor
  • ½ rödlök

Chipotlemajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2-3 msk chipotlepasta

Så här gör du

  1. Jalapeñoburgare: Blanda alla ingredienser utom cheddarosten. Forma till burgare och stek burgarna i smör eller grilla dem, pensla med olja innan grillning.
  2. Salta med flingsalt och peppra. Lägg på cheddarosten de sista minuterna så hinner den smälta lite.
  3. Chipotlemajonnäs: Blanda ihop majonnäs och chipotlepasta.
  4. Servering: Stek eller grilla korven, skär den i ½-centimetertjocka skivor.
  5. Skiva jalapeñon och stek skivorna i en stekpanna.
  6. Stek eller grilla bröden och lägg på tallrikar. Lägg på sallad, tomatskivor, burgare, korv, rödlök och jalapeño. Servera med chipotlemajonnäs.
Du kanske även gillar