Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jägarkyckling

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Mustig kycklinggryta som steks i ugnen. Grytan får mycket smak av att kycklingen marineras i rödvin, men också av pancetta och oliver. Det italienska namnet på den här grytan, cacciatore, kommer av att jägarens fru lagar en värmande gryta åt sin man när han kommer hem från jakten.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 stor majskyckling, cirka 1 ½ kg
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • cirka 1 dl vetemjöl
  • olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 150 g hackad pancetta eller rökt sidfläsk
  • 2 burkar hela tomater à 400 g
  • 1 dl svarta oliver

Marinad

  • 4 lagerblad
  • 1 dl färska rosmarinblad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • ½ flaska rödvin

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Stycka kycklingen i 8 delar. Lägg delarna i en bunke och blanda med marinaden. Låt marinera i minst 4 timmar i kylen, men gärna längre.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp och torka av kycklingen. Spara marinaden. Pudra kycklingen med saltat och pepprat mjöl. Skaka av överflödigt mjöl.
  3. Bryn kycklingen runtom i olivolja i omgångar i en gryta. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Lägg i vitlök och pancetta i grytan och fräs några minuter.
  4. Tillsätt marinaden, tomater och oliver och koka upp. Häll såsen över kycklingen i den ugnsfasta formen och täck med ett lock eller aluminiumfolie.
  5. Stek i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Ta av locket eller folien och fortsätt steka i cirka 30 minuter. Skumma bort den olja som flutit upp till ytan med en hålslev. Smaka av med salt och peppar.