Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Italienskt långkok på högrev i tomatsås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Wow vilken fantastisk måltid det här är att bjuda på eller bara till ett storkok när många matlådor behövs. Högrevet får koka länge i tomatsås och smakar som allra bäst dagen efter då alla smaker fått utvecklas.

Prova verkligen detta recept, ni kommer inte att ångra er.

Ps. Glöm inte att välja en riktigt fin pasta och riv upp mycket parmesanost.

Ingredienser

10 portioner
  • 1 kilo Högrev
  • 500 g Passerade tomater
  • 500 g Krossade tomater
  • 2 st Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 dl Färsk basilika
  • 1 dl Färsk persilja
  • 2 st Salt
  • 2 krm Svartpeppar
  • 1 tsk Socker
  • 2 msk Vitvnsvinäger (kan uteslutas)
  • 0,5 dl Olivolja

Till servering:

  • 800 g Pasta (gärna en större variant)
  • Riven parmesanost
  • Färsk hackad persilja

Så här gör du

  1. Börja med köttet. Skölj av köttbiten och klappa lite torrt med hushållspapper. Skär sen köttet i mindre bitar.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Hacka basilika och persilja.
  4. Ta fram en stor gryta och hetta upp olivoljan. Fräs sen lök och vitlök mjukt.
  5. Tillsätt köttet och bryn det lite lätt.
  6. Tillsätt tomatkross och passerade tomater, persilja och basilika samt salt, peppar och socker. Låt det koka upp och smaka av om det kanske behövs lite mer salt.
  7. Låt sen koka på låg värme i ca. 4-5 timmar. Köttet ska bli mört och prova för att se om det blivit det efter 4 timmar.
  8. Låt gärna stå ett dygn, tillåter vädret är det perfekt att ha utomhus på altan/balkong. Annars i kylen.
  9. Innan servering värmer du upp grytan och tillsätt om du vill vitvinsvinäger.
  10. Servera med pasta al dente och massa parmesanost och persilja över.