Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Italienska köttbullar av kalvfärs

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Om du är strikt LCHF kan du servera köttbullarna utan tomatsås

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar, nymald
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 st ägg
  • 1 msk pofiber
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 tsk färsk salvia, hackad
  • citronskal, av en halv citron
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 4 msk smör till stekning

Tomatsås

  • 1 liten, gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 300 g passerade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk basilika

Servera med

  • hyvlad, snabbkokt zucchini eller LCHF-pasta

Så här gör du

  1. Börja med såsen: Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i olivoljan.
  2. Tillsätt passerade tomater, salt, peppar och basilika. Sjud såsen cirka 20 minuter.
  3. Köttbullar: Blanda färs, pofiber, salt och peppar.
  4. Tillsätt lök, vitlök, ägg, persilja, salvia, citronskal och ost. Rör färsen smidig.
  5. Forma färsen till medelstora köttbullar och lägg på ett smörpapper. Stek kött-bullarna i smör i omgångar, cirka 5 minuter. Skaka stekpannan försiktigt under tiden så att det blir runda köttbullar.
  6. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt allt bli varmt. Servera med riven parmesanost, basilika- och salviablad.