Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Italienska biscotti

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Toskanska mandelskorpor som serveras med ett glas vin santo, att doppa skorporna i, eller helt enkelt en kopp starkt kaffe – gärna espresso.

Ingredienser

60 stycken
  • 200 g sötmandel
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 3½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • fint rivet skal av en citron

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln med skal i 5 - 10 minuter. Passa noga. Hacka mandeln grovt.
  2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och citronskal. Rör ner i smeten. Blanda samman.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 4 längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Ta ut skorporna och sänk ugnsvärmen till 100 grader.
  6. Skär längderna i sneda bitar medan de är varma. Lägg tillbaka på plåten och torka dem i ugnen ca 45 minuter. Skorporna ska kännas torra.