Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Italiensk minestrone

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En rustik bondsoppa som toppas med en god olivolja och pecorino eller parmesanost.

Ingredienser

4 portioner
  • 220 g torkade cannellinibönor eller vita bönor
  • 200 g pancetta eller rökt sidfläsk
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar selleri
  • ½ fänkålsstånd
  • 1 zucchini
  • 1 ½ dl rödvin
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 burkar cocktailtomater, 400 g
  • 200 g grönkål eller mangold
  • 50 g spagetti i småbitar
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • nymald peppar

Till servering:

  • olivolja
  • pecorino eller parmesanost

Så här gör du

  1. Blötlägg och koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär pancettan i fina tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär i fina tärningar. Strimla sellerin och hacka fänkålen. Skär zucchinin fyra gånger på längden och skiva den.
  3. Blanda pancetta, lök, vitlök, morötter, selleri och fänkål i olivolja i en gryta. Fräs på svag värme med locket på glänt i cirka 20 minuter. Rör om då och då.
  4. Tillsätt vin, buljong, tomater och zucchini och fortsätt sjuda i cirka 15 minuter.
  5. Repa grönkålsblad eller mangold från kvistarna. Blanda ner i grytan tillsammans med bönor och pasta. Koka tills pastan är kokt, cirka 10 minuter. Späd med bönornas kokvatten om soppan är för tjock.
  6. Vänd ner basilikablad och smaka av med salt och peppar. Låt var och en smaksätta sin soppa med lite olivolja och grovriven ost.