Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Italiensk bönsallad med melon & skinka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Rustik och matig sallad som under sommaren passar utmärkt att servera tillsammans med solmogen melon och lufttorkad skinka.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 rödlök
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 burk grillad paprika i olja, 200 g
  • 1 burk stora vita bönor, 400 g
  • 6 sardellfiléer
  • 1 –1 ½ dl svarta oliver
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk balsamvinäger, gärna lagrad
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • ett par nävar rucola
  • 1 kruka basilika
  • parmesanost

Till servering

  • 1 liten melon cirka 750 g, till exempel Ogen eller Cantaloup
  • cirka 100 g skivad lufttorkad skinka

Så här gör du

  1. Skiva fänkålen och löken tunt. Dela tomaterna. Låt paprikan rinna av. Om paprikan är hel, strimla den. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skär sardellerna i små bitar.
  2. Blanda grönsaker, bönor, sardeller, oliver, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner rucola och basilikablad precis vid servering. Lägg upp och hyvla över parmesanost. Servera med melonklyftor och skinka.