Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ischoklad – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 45 st har redan röstat
Ischoklad – klassiskt recept
ULRIKA POUSETTE

Ischoklad! Så gott och enkelt att göra. Tips: Låt ischokladen stå kallt, i rumstemperatur riskerar den att smälta. Är du bjuden på julfest eller adventsmys är ischokladen en trevlig present att ta med. Lägg i en fin ask eller påse och dekorera med ett rött band.

Läs också: Julgodis – klassiska, enkla och magiskt goda recept

Ingredienser

30 ischoklad
  • 100 g kokosfett
  • 200 g mörk choklad
  • 1 apelsin, finrivet skal av (valfritt)
  • eventuellt apelsinzest till dekor

Så här gör du

  1. Placera ischokladformar på en bricka.
  2. Låt kokosfettet smälta i en kastrull på svag värme. Tillsätt choklad (och finrivet apelsinskal om du vill) och rör tills chokladen smält och massan är blank och jämn.
  3. Häll smeten i en tillbringare eller liknande som gör att du lättare kan hälla upp den i formarna. Fördela smeten i formarna. Låt stelna i kylen. Godisarna är hållbara i minst 1 månad i kylen. Dekorera gärna med apelsinzest före serveringen.
  4. Njut av din hemmagjorda ischoklad!
Du kanske även gillar