Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Inlagda strömmingsflundror med fänkål och lök



Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En klassiker som håller sig upp till en vecka i kylen. Krossad fänkål och tunt skivad färsk fänkål ger god smak till den här varianten.


Ingredienser

20 rensade strömmingar

  • 1 knippe hackad dill

  • 1 knippe hackad kruspersilja
  • 
2 tsk salt och 2 tsk peppar
  • 
Smör till stekning

  • 2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl

  • 1 dl skorpmjöl

  • Ättikslag

  • 3 dl vatten

  • 4 msk ättikssprit

  • 4 msk socker

  • 2 msk krossade fänkålsfrön

  • 10 grovt stötta svartpepparkorn

  • 2 tsk salt

  • 1 röd lök i tunna skivor

  • 1/2 strimlad purjolök

  • 2 fänkål i tunna skivor


Så här gör du

  1. Lägg ut tio av filéerna med ryggen ned på en skärbräda. Blanda dill, persilja, salt och peppar i en skål. Fördela örthacket i mitten på strömmingarna. Lägg över de andra sillfiléerna och titta så att storlekarna matchar någorlunda.
  2. 
Blanda mjöl och skorpmjöl på en tallrik. Vänd flundrorna i detta och stek dem gyllene ett par minuter på varje sida.

  3. Blanda till ättikslagen med krossade fänkålsfrön, peppar och salt. Varva flundrorna i en skål eller stor glasburk med lök och fänkål. Slå på lagen och låt stå minst 4 timmar.