Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Inlagd sill med ingefära & citron



Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Svårare än så här behöver det inte vara att smaksätta sin egen sill. Fräscht, gott och mycket uppskattat!



Ingredienser

8 bufféportioner


  • 2 askar 5-minuterssill (sammanlagt ca 400 g avrunnen sill)


  • 1 äpple


  • 2 dl crème fraiche


  • 1 dl gräddfil


  • 1 dl finhackad purjolök (gärna mycket av det vita)


  • finrivet skal från 1 citron


  • 1-2 msk finriven färsk ingefära


  • salt och peppar


  • Garnering:


  • 2 msk finhackad purjolök
  • 

lite rivet citronskal



Så här gör du

  1. Häll av lagen på sillen och skär den i sneda bitar. Skär äpplet i små tärningar (skalet kan vara kvar).


  2. Blanda äpplebitar, crème fraiche, gräddfil, purjolök, citronskal och ingefära (smaka dig fram till hur mycket du vill ha) i en bunke. Tillsätt sillen och smaka av med lite salt och peppar. Ställ sillen kallt tills det är dags att servera.
  3. 

Lägg upp sillen på ett uppläggningsfat och strö på purjolök och lite rivet citronskal.