Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ingefärsmarinerad fläskfilé med grönsaker



Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Kryddig och färgrik nudelrätt med asiatiska smaker.


Ingredienser

4 portioner
  • 
600 g fläskfilé, skivad

  • 400 g tunna äggnudlar

  • salt & peppar

  • smör eller olja att steka i


Marinad:


  • 5 cm färsk, riven ingefära

  • 1/2 dl ljus japansk soja

  • 1 vitlök, skivad

  • 1 lime, pressad saft


Grönsaker:


  • 15 cm purjolök, strimlad

  • 3 paprikor i olika färger, strimlade

  • 1 morot, strimlad

  • 100 g haricots verts, kokta

  • 2 msk neutral olja


Så här gör du

  1. Blanda samman marinaden och lägg i köttskivorna. Låt marinera en timme i rumstemperatur. Lägg nudlarna i blöt i kallt vatten lika länge.

  2. Fräs grönsakerna knappt mjuka i oljan i en stor stekpanna eller wok. Ta upp och ställ åt sidan.

  3. Ta upp köttet ur marinaden (spara marinaden) och bryn köttet på båda sidor till fin färg. Salta och peppra.

  4. Sila bort vattnet från nudlarna och lägg ner dem i stekpannan. Fräs under omrörning någon minut.

  5. Tillsätt de halvmjuka grönsakerna, fräs under omrörning, slå på marinaden och låt allt få ett uppkok. Klart!