Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indonesiska vårrullar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Frasiga rullar är alltid en lika trevlig plockrätt. Servera rullarna ihop med annan asiatisk plockmat, eller som förrätt.

Tips: du kan byta ut kungskrabban mot vanliga nordhavsräkor (150 g skalad vikt).

Ingredienser

4 portioner
  • ca 450 g ben av kungskrabba
  • 4 salladslökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300 g fläskfärs
  • jordnötsolja
  • 4 –5 krm sambal oelek
  • rivet skal av 1 stor lime
  • 1 dl hackad koriander
  • 5 msk hackad mynta
  • salt
  • 1 paket filodeg, 250 g
  • cirka 50 g smör till pensling

Till servering

  • sweet chilisås och/eller grön chilisås
  • torrostade jordnötter
  • koriander och mynta

Så här gör du

  1. Knäck klorna och plocka ur köttet, det ska bli ca 150 g rent krabbkött. Skär köttet i små bitar.
  2. Strimla löken och hacka vitlöken. Stek färsen smulig i olja. Låt salladslök och vitlök fräsa med en stund. Ta från värmen. Blanda i sambal oelek, limeskal, krabbkött och örter. Smaka av med salt.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte. Dela ”högen” med filoark tvärsöver.
  4. Lägg ut dubbla filoark till varje rulle. Lägg på fyllning längs ena kortsidan. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.
  5. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smält smör. Grädda i mitten av ugnen tills rullarna har fin färg, cirka 20 minuter.
  6. Servera med tillbehören: Doppa rullarna i chilisås, hackade jordnötter och örter.
Du kanske även gillar