Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indonesisk kyckling gryta a la jalkers

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Godaste höst grytan

Ingredienser

10 portioner
  • 1-1½ kg kyckling 4-5 vitlöks klyftor 1 stor gul eller röd lök 3-4 cm hackad ingefära söt soja , ketchup manis 1 flaska, (Santa Marias är på 125 ml) curry pulver ca 0.75 dl 4 teskedar sambal olek salt 1 burk kokosmjölk 3 dl vispgrädde (laktosfri) ca 2 dl vatten

Så här gör du

  1. Skär kycklingen i bitar , hacka vitlök smått och hacka ingefäran smått. Hacka löken, lägg alltsammans i en stor skål eller gryta, häll på ketchup manis och curry pulver. Låt marinera en stund ,minst 40 minuter ,men gärna längre. Lägg alltsamman i en gryta och låt koka upp ,låt puttra tills kycklingen är klar. Lägg i kokosmjölken och vispgrädden späd med vatten till rätt volym. Smaka av med salt. Om du vill reda, red av med maziena. Serveras med ris och sallad