Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tandoorikyckling – recept på enkel gratäng

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Så lagar du saftig, smakrik gratäng på tandoorikryddad kyckling.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 dl extra creamy coconut milk
  • 1 dl tandoori indisk currypasta, Patak's
  • 1 tsk majsstärkelse

Till serveringen

  • kokt basmatiris
  • mango chutney
  • gurka
  • sallat
  • naanbröd

Så här gör du

  1. Skär och dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta.
  2. Vispa samman kokosmjölk, tandoori currypasta och majsstärkelse i en skål. Häll blandningen över kycklingen. Ställ in formen i nedre delen av ugnen, 225 grader, cirka 25 minuter tills filéerna är genomstekta. Ös såsen över kycklingen ett par gånger under stekningen.
  3. Servera med kokt basmatiris, mango chutney, gurkbitar, strimlad sallad och varmt naanbröd att suga upp den goda såsen med.