Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk pärlhönscurry – recept av Danyel Couet

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Indisk pärlhönscurry – recept av Danyel Couet

Mästerkocken Danyel Couet bjuder på ett kryddigt recept med pärlhöna från La Belle de France (byt ut pärlhönan mot kyckling om den är svår att få tag på) toppad med underbart krispig sparris och gurka. En fin och god rätt som snabbt blir en favorit – perfekt till middagsbjudning.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 pärlhöna, styckad i 12 bitar (bröst i 3, lår i 2, vingar) eller kyckling
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk svarta senapsfrön
  • 1-2 msk fänkålsfrön
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 burk Tikka masala
  • 4 msk garam masala
  • 1-2 burkar kokosmjölk
  • 1-2 msk äppelcidervinäger
  • 1-2 msk limesaft
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 gurka
  • 2 knippen färsk grön sparris

Så här gör du

  1. Fräs löken i oljan i en varm kastrull i 5 minuter utan att den får färg. Tillsätt senapsfrön, fänkålsfrön och vitlök. Fräs ytterligare 5 minuter.
  2. Salta och peppra kycklingbitarna. Krydda dem med garam masala och bryn dem ordenligt i en varm stekpanna på alla sidor tills de är gyllene.
  3. Lägg kycklingen i kastrullen med löken och tillsätt tikka masala, kokosmjölk och ca 1-2 dl vatten. Låt sjuda ca 20 minuter på svag värme.
  4. Smaka av med salt, äppelcidervinäger, limesaft och avsluta med grovhackad färsk koriander.
  5. Ansa och skiva gurkan i stavar, ansa sparrisen och skär i längre bitar. Koka sparrisen mycket lätt i saltat vatten.
  6. Servera med gurkbitar, lätt marinerade i lime, skivad salladslök, sallad och eventuellt basmatiris.
Du kanske även gillar