Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk Masala – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat

Vegetarisk rätt med goda smaker och fin färg. Härligt len med kokosmjölk och samtidigt kryddig med spiskummin, koriander och ingefära.
Recept av Sandra Mastio

Börja med att blanda den goda garam masala-kryddblandningen.
Garam masala kryddblandning:
√ Blanda 1 tsk vardera av gurkmeja, spiskummin, koriander, kanel, kardemumma, muskotnöt, ingefära, och svartpeppar.

Läs också: Recept på naanbröd

Ingredienser

4 portioner
  • 2-3 tsk garam masala kryddblandning
  • 3 msk olivolja
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 1 stor lök
  • 1 burk färdigkokta gröna linser
  • 1 burk färdigkokta kikärtor
  • 2 morötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk salt
  • 100 g babyspenat
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 pkt naanbröd (eller så bakar du eget - se recept ovan)
  • 1 burk färsk koriander
  • 2 tsk svarta sesamfrön

Så här gör du

  1. Rosta alla kryddorna i en torr panna och häll av dem på ett fat när de doftar ordentligt.
  2. Häll av spadet från linserna och bönorna och skär blomkålen, löken och moroten i mindre bitar.
  3. Stek blomkål, lök och morot i olivoljan tills de blir lite mjuka och får en liten vacker gyllene yta, tillsätt då tomatpurén och låt den fräsa med i ca 1-2 min.
  4. Häll sedan på kokosmjölken, buljong, salt, garam masala och linser samt bönor och rör om ordentligt. Låt allt småputtra i ca 5 minuter. När grönsakerna är lagom mjuka vänder du ner spenaten.
  5. Servera i djupa skålar med en klick yoghurt, hackad färsk koriander, sesamfrön samt en bit varm naanbröd.
  6. Kryddblandningen som blir över sparar du i en lufttät burk.