Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk linssoppa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Torkade, röda linser är goda att göra soppa på.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot
  • 2 potatisar av fast sort
  • 2 stjälkar selleri
  • ½ blomkålshuvud
  • solrosolja
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 2 tsk hela spiskumminfrön
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk färsk, finhackad ingefära
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1,2 liter vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 dl torkade röda linser
  • ½ dl sultanrussin
  • 1 påse babyspenat, 65 g
  • 1 kruka koriander
  • salt

Så här gör du

  1. Hacka lök och vitlök. Skala morot och potatis och skär i mindre bitar. Strimla sellerin. Dela blomkålen i buketter.
  2. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i olja utan att det tar färg. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med en stund. Blanda i potatis och blomkål.
  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljong. Koka i 10–15 minuter under lock. Blanda i linser och russin och fortsätt koka i cirka 8 minuter.
  4. Vänd ner spenat och hackad koriander. Smaka av med salt.