Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk hummus

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Denna sås, eller dipp, kommer ursprungligen från Mellanöstern, men blir mer och mer populärt i andra länder; kanske framför allt inom hälsovärlden! Servera det som pålägg på macka, som dipp till grönsaker och nachos, eller som en del av en vegetarisk buffé.

Min är smaksatt med kryddor från Indien, och serveras med grillad sparris, grillat ekologiskt fullkornsbröd samt morotsstavar. Mums!

Läs mer (och hela receptet, även för tillbehören) på 100kitchenstories.se
eller instagram 100kitchenstories

Ingredienser

1 sats
  • 1 burk (á 240 gr avrunnen vikt) ekologiska kikärtor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • ca 1-2 cm finhackad torkad chilifrukt
  • ca ½-1 dl olivolja
  • Flingsalt och peppar
  • + Gräslök eller persilja

Så här gör du

  1. Häll av vattnet från kikärtorna. Skölj av kikärtorna med kallt vatten.
  2. Mixa alla ingredienser i en matberedare. Tillsätt mer olivolja om du vill ha den krämigare, och smaka av med salt och peppar.
  3. Förvara kallt tills servering, och då ringlar du över lite olivolja, strör på lite flingsalt och gräslök eller persilja.