Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Indisk hot pot bowl med curry

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Het indisk kycklinggryta smaksatt med gurkmeja och röd och gul curry. Servera med papadambröd, ananas, jordnötter och bananchips.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl jasminris eller vanligt långkornigt ris
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 sötpotatisar
  • 2-3 msk rapsolja
  • salt
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • olja till steknings
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk röd curry
  • 1 burk kikärter
  • 1 gul lök
  • 1-2 tsk gul curry

Tillbehör

  • ½ ananas
  • 8 papadambröd, finns i butik
  • olja till fritering av bröden (gör som på förpackningen)
  • 2 dl jordnötter
  • 2 dl bananchips

Till garnering

  • solrosskott

Så här gör du

  1. Koka riset enligt förpackningen och tillsätt gurkmejan. Gör under tiden sötpotatisen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader, skär sötpotatisen i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och sätt in i ugnen cirka 15 minuter, vänd potatisen efter halva tiden, ta ut potatisen och strö över salt.
  3. Strimla kycklingen och stek den i olja, salta lätt. Häll över kokosmjölken och rör i den röda curryn, koka upp och låt småputtra några minuter.
  4. Häll av kikärterna, skala och hacka löken grovt, fräs löken och kikärterna i olja, tillsätt curry.
  5. Servering: Lägg upp riset i portionsskålar, lägg i sötpotatis, kyckling, kikärter och dela ananasen på längden och skär i skivor och lägg i. Servera med papadambröd, jordnötter och bananchips. Garnera med solrosskott.