Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hummersoppa med räkor och krabba

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Festlig soppa med hummer, räkor och krabba med en gnutta ingefära.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 schalottenlök
  • 1 burk krossade tomater
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 2 dl vatten
  • 1/2 grönsaksbuljong utan tillsatser
  • 2 dl grädde
  • 1 dl kokosmjölk
  • salt och peppar
  • pressad citron
  • 3 cm stor bit färsk ingefära
  • 500 g räkor med skal
  • 1 burk krabba

Så här gör du

  1. Hacka och fräs lök i fett. Tillsätt ­tomaterna, vatten, grönsaksbuljong, grädde och kokosmjölk. Koka ihop till hälften återstår. Mixa slätt och smaka av med salt, peppar och citron.
  2. Riv ingefäran och blanda ner i soppan.
  3. Skala räkorna och hacka dem och krabbköttet i mindre bitar. Rör ner ­skaldjuren i soppan och låt allt bli precis varmt.
  4. Servera gärna med ett gott LCHF-bröd.