Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hummersallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 1 hummer, färsk eller fryst
  • 1 endivesallad,
  • 50 g mâchesallad
  • 250 g körsbärs- och pärltomater
  • 1 ⁄2 gurka
  • Grapefruktvinägrett:
  • zest från 1⁄2 grapefrukt
  • 2 msk saft från grapefrukt
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 ⁄2 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Rör ihop ingredienserna till vinägretten.
  2. Koka hummern om den är färsk, cirka 8 minuter i saltat vatten. Tina den om den är fryst.
  3. Klyv hummern på längden. Ta ur köttet ur kropp, klor och leder, släng matsäcken och tarmen. Dela de större köttbitarna.
  4. Dela tomaterna och skiva gurkan. Skär bort roten på endiven och dela den i blad, dela större endiveblad på längden. Lägg upp sallad, grönsaker och hummer på ett fat. Servera med vinägretten.