Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hummerrulle med mandlar och ginger ale granité

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Hummerrulle med mandlar och ginger ale granité
Arne Adler

Ingredienser

4 person(er)

Hummerrulle:

  • 200 g hummerkött
  • 2 st nashi päron
  • 30 g shiitake svamp
  • färsk mynta, hackad
  • färsk koriander, hackad
  • aioli, (hemgjord eller färdigköpt)
  • salt och peppar

1-2-3 lag:

  • 2 msk ättika
  • 4 msk socker
  • 6 msk vatten

Så här gör du

  1. Garnering: Hackade mandlar, avruga caviar (spansk kaviar från sill), örter och aioli. 1. Skiva och rosta shiitaken i lite smör/olja i en stekpanna. 2. Hacka ner hummerköttet och blanda med shiitaken och så mycket aioli att det precis bara binder hummerköttet och svampen. Smaka av med hackad mynta, hackad koriander, salt och peppar. 3. Skiva päronen tunt och lägg i 1-2-3 lagen i 30 minuter. Ta upp och torka av päronen. 4. Lägg päronskivorna på en plastfilm i två rader. Lägg en sträng med hummersallad längst med päronen, rulla ihop till en rulle. 5. Skär hummerrullen i fyra bitar och fördela på fyra tallrikar. Garnera med avruga caviar och örter. Lägg lite extra aioli på tallriken tillsammans med hackade mandlar. Servera med gingerale granité (se separat recept) i ett glas.
Du kanske även gillar