Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hummer Thermidor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Gör en stuvning med hummerkött, grädde, vitt vin och schalottenlök, toppa med riven ost och gratinera i ugnen. Festligt och underbart gott!

Ingredienser

4 portioner
  • 2 humrar, kokta
  • 2 schalottenlökar
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tomater
  • 1 tsk senap
  • 5 droppar tabasco
  • 1 msk konjak
  • ½ tsk salt
  • 2 msk hackad persilja

Till gratinering:

  • 1 dl riven, lagrad ost

Till garnering:

  • dill

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader på grill.
  2. Dela humrarna på längden. Ta ur hummerköttet ur skalen och knäck klorna, skär köttet i centimeterstora bitar. Sätt in skalen i kylen under tiden.
  3. Skala och hacka schalottenlöken. Ansa champinjonerna och hacka dem grovt. Stek löken och svampen i olivoljan. Pudra över vetemjöl.
  4. Häll på vinet och grädden och rör om. Koka upp stuvningen.
  5. Hacka tomaterna och rör ner i stuvningen, rör i resten av ingredienserna. Koka upp och låt svalna något. Blanda ner hummerköttet i stuvningen.
  6. Lägg hummerskalen på en plåt och fördela stuvningen i skalen. Strö över osten och gratinera några minuter mitt i ugnen, cirka 5 minuter, tills humrarna fått en fin, gyllenbrun färg. Garnera med dill.