Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hot pot med ugnsbakade betor och chèvre

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Läcker och mättande rätt – perfekt som lunch. Om du vill kan du rosta pinjenötterna i en torr stekpanna innan du strör dem över grytan.

Ingredienser

4 portioner
  • 6 blandade betor, rödbeta, polkabeta och gulbeta
  • 2 msk olivolja
  • några kvistar färsk oregano
  • flingsalt
  • 1 rödlök
  • 150 g chèvre
  • 40 g rucola
  • 40 g pinjenötter

Ingefärshonung

  • 2 msk honung
  • 1 tsk vatten
  • 1 tsk riven ingefära

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta betorna ordentligt och skär av ändarna eller skala dem med en potatisskalare. Skär betorna i centimeterstora tärningar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och lägg på oregano och sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter. Vänd på alla bitar efter halva tiden. Ta ut plåten och strö över lite flingsalt.
  3. Skala och strimla rödlöken fint. Lägg upp betorna i en skål, varva med lite chèvre, rödlök och rucola. Servera resten av chèvreosten i en skål bredvid. Strö över pinjenötterna. Blanda honung, vatten och ingefära och ringla över.