Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Höstsallad med ranchdressing

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Fräsch och krispig sallad med rödkål och rödbetsskott. Strö över solrosfrön och pumpakärnor och servera med en krämig ranchdressing smaksatt med färska örter.

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g blandad sallad, till exempel machesallad, spenat, mangoldskott, rucola
  • ¼ rödkål
  • 1 förpackning rödbetsskott
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl pumpakärnor

Ranchdressing:

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk senap
  • 1–2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk färska hackade örter, till exempel timjan, basilika, persilja
  • salt
  • vitpeppar, malen

Så här gör du

  1. Lägg salladen i en stor skål, hyvla rödkålen tunt på en mandolin eller strimla fint med en vass kniv. Blanda ner kålen i salladen och lägg på rödbetsskotten. Strö över fröna.
  2. Ranch dressing: Blanda crème fraiche, majonnäs, senap, vitlök och örter (om man vill så kan man mixa örterna och blanda ner i dressingen). Smaka av med salt och peppar.
  3. Servering: Servera salladen med ranchdressingen.