Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Höstpaj med äpplen

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Höstpaj med äpplen
JSG

Färsk kardemumma gör pajen extra god.

Ingredienser

4 portion
  • 4 st stora svenska äpplen, skalade urkärnade och delade i klyftor
  • 3 tsk stött kardemumma
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 0,5 dl ljus sirap
  • smör

Smuldeg

  • 75 g smör
  • 0,75 dl havregryn
  • 1 dl mjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • sirap
  • 1 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela äpplen i klyftor. Mortla kardemumman. Pensla en bakform med smör. Lägg i äpplen, strö över kardemumman och ringla sirap över allt. Bland mjöl, havregryn, salt i en bunke. Bland ner bitar av smör till en smuldeg. Toppa äpplen med smuldegen och ringla lite extra sirap på toppen. Grädda i ca 30 min.
Du kanske även gillar