Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Höstliga morotsmuffins

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Det här goda muffinsreceptet är perfekt en höstlig söndagseftermiddag: Du bakar dem på ett kick, sedan är det bara att avnjuta dem framför brasan tillsammans med en stor kopp te.

Ingredienser

8 stycken
  • 90 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 stor morot
  • 1 halv citron, saften
  • 1 dl råsocker (eller annat brunt socker)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • Gröna pumpakärnor till topping

Så här gör du

  1. Ställ ugnen på 200 grader.
  2. Mal hasselnötterna fint och blanda med vetemjöl, kanel och bakpulver i en bunke.
  3. Smält smöret, låt det svalna av innan du blandar det i en skål med mjölk och vispar samman med ägget och sockret.
  4. Skala moroten och riv den på rivjärnets finaste sida i en skål, ta vara på saften. Pressa över citronsaften och blanda allt med de våta ingredienserna.
  5. Häll över skålens innehåll i bunken och rör runt med en trägaffel till en klimpig smet.
  6. Fördela smeten i åtta större muffinsformar och toppa med pumpakärnorna.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Ät dem medan de fortfarande är varma.
Du kanske även gillar