Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Höstiga cupcakes

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Christina Gyllner bakar höstiga cupcakes med rostad pumpa och toppar med en fräsch färskostfrosting.

Ingredienser

14 cupcakes

Cupcakes

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 stora ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk pumkin pie spice (se recept nedan)
  • 200 g pumpapuré

Pumkin pie spice

  • 1 msk malen kanel
  • 3/4 tsk malen ingefära
  • 3/4 tsk malen muskotnöt
  • 1/4 tsk kryddpeppar
  • 1/4 tsk malen nejlika

Frosting

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 200 g cream cheese
  • 4 dl siktat florsocker
  • Pecannötter och jellybeans till dekor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en muffinsplåt med pappersformar.
  2. Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och pumpkin spice i en skål.
  4. Tillsätt pumpapuré i smeten och sedan mjölet. Blanda väl.
  5. Fördela i muffinsformarna och grädda i ca 20 minuter tills en tandpetare kommer ut rent. Låt svalna.
  6. Vispa smör tills krämigt, tillsätt cream cheese och vispa samman. Sikta över florsockret och vispa fihop tills en krämig frosting.
  7. Spritsa eller bred frosting över varje cupcake och toppa med en pecannöt och en jelly bean.
  8. Tips: Vill du inte göra din egen pumpkin pie krydda kan du byta ut den mot samma mängd malen kanel. Du kan även byta ut pumpapurén mot rivna morötter. Purén gör är att resultatet blir otroligt saftigt och len kaka. Prova! Du kommer inte ångra dig. Du kan även tillsätta nötter i smeten.
2 kommentarer om "Höstiga cupcakes"
  • Mitt Kök
    Mitt Kök

    Hej! Du har helt rätt. Nu har jag lagt till mängdens pumpapuré. 200 g ska det vara! Tack för att du påpekade detta. Det uppskattar jag.

    Allt gott och baka lugnt
    /Julia – webbredaktör Mitt kök