Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Höstig potatis och svampfrittata

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

God som den är, men ännu bättre med en bit kött eller kyckling!

Ingredienser

4 portion

Frittata

  • 600 g skivad potatis
  • 4 st ägg
  • 250 g kvarg eller kesella, 10 procent
  • 150 g Stekt valfri svamp
  • 1 st Liten tunnskivad gul lök
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • smör till stekningen
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk Ev färska hackade örter i
  • Ev riven god ost att strö över

Så här gör du

  1. Fräs lök och vitlök snabbt i smör. Stek svamp i smör och lägg upp på en tallrik. där efter steker potatis i smör. Potatisen ska bli lagom mjuk!krydda lite lagom med salt. Blanda samman kesella, ägg och krydda med salt och peppar. Var försiktig med salt pga potatisens sälta!!! Vill du så tillsätt lite örter.
  2. Lägg över lök och svamp på potatisen och sen häller du på äggblandningen. Försök få blandningen jämnt fördelat. Stek på svag värme och gärna med lock på. Efter cirka 5-7 minuter vänder du uppochner på frittatan med hjälp av locket. Stek den på andra sidan lika långt tid! Riv över lite god ost emot slutet!
  3. Servera som den är eller med kött eller kyckling!