Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skånsk kalops med inlagda rödbetor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Laga en härlig gryta, toppa med rödbetor.

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 1 1/2 kg benfri högrev
  • 2 gula lökar
  • 3 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • cirka 4 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 2 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 3 morötter
  • 2 msk vetemjöl + 1/2 dl vatten
  • Till servering:
  • kokt potatis
  • inlagda, små rödbetor

Så här gör du

  1. Skär köttet i 3 × 3 centimeter stora tärningar. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  2. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Tillsätt löken i slutet och låt den bryna med. Lägg över i en gryta. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan mellan varje omgång med lite vatten och häll över i grytan.
  3. Tillsätt oxfond, lagerblad och kryddpepparkorn. Låt grytan sjuda cirka 1 3/4 timme.
  4. Skala och skär morötterna i skivor. Lägg dem i grytan och låt den sjuda ytterligare, cirka 15 minuter.
  5. Red av grytan med vetemjölet utrört i kallt vatten. Låt grytan koka 5 minuter. Smaka av. Servera med kokt potatis och små, inlagda rödbetor.