Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hor d’oeuvres Tryffel-Kantarell-Bacon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

När gästerna anländer, bjud dem på något supergott till välkomst champagnen! En enkel tryffelkantarellbaconröra till krustader, snittar eller att ha som fyllning i crêpes.

Ingredienser

24 munsbitar
  • 1 st stor klick smör
  • 3 st schalottenlökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 200 g kantareller
  • 140 g bra bacon
  • 2 st tryffelsvampar (svart)
  • 1 nypa havssalt
  • 5 st vrid med svartpepparkvarnen
  • 24 st minikrustader (eller små snittbröd, eller annat att lägga röran i)

Så här gör du

  1. Finhacka schalottenlök och vitlök och bryn i smöret på medelvärme.
  2. Grovhacka kantarellerna och tärna baconskivorna och lägg till dem i stekpannan.
  3. Strö över havssalt och vrid över svartpeppar.
  4. När röran börjar få fin färg, riv tryffeln över anrättningen. Rör röran i ytterligare någon minut.
  5. Lägg upp röran i minikrustaderna, i små snittbröd, eller i crêpe som du stekt vid sidan om.
  6. Bjud! Eller njut för egen del!