Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Honungssnittar med kokos

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Glutenfria kakor med en fyllig smak av rostat kokossocker. Ett glas kall mandelmjölk är gott att dricka till.

Ingredienser

30 st
  • 2 tsk pofiber
  • 3 dl glutenfri mjölmix (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 1 dl kokossocker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk flytande honung
  • 100 g smör, kallt
  • ½ dl kokos

Att strö över

  • 1 msk kokos

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Dela upp degen två bitar och forma varje bit till en boll. Rulla ut bollarna till två längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna med fingrarna och strö över kokos.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 14-15 minuter.
  4. Skär upp längderna i cirka 2 centimeter breda bitar på snedden. Låt kakorna svalna på plåten.