Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Honungsrostade persikor med glass

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Persikor är så vackra den här tiden. Fina, fasta och vita i köttet, och egentligen bör de ätas färska! Men som med så många andra delikatesser finns det underbara sätt att njuta dem tillagade.

Ingredienser

6 portioner
  • 6 persikor
  • 3 msk flytande honung

Till servering och garnering

  • vaniljglass
  • 3 dl pistagenötter
  • 100 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Dela och kärna ur persikorna. Lägg halvorna på en plåt och ringla över honungen. Baka i ugn på 225° i ca 15-20 minuter.
  2. Grovhacka pistagenötterna och chokladen.
  3. Servera persikorna varma med vaniljglassen. Strö till sist över nötter och choklad.