Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Honungsmuffins med mandel och citron

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Supersaftiga och försvinnande goda muffins.

Ingredienser

12 stycken
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 2 msk honung
  • 2 dl mjölk, 3 procent
  • 1 citron, skalet (tvätta citronen väl)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 25 g mandelmassa
  • 4 msk hackad mandel

Topping

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 100 g Philadelphiaost
  • rivet citronskal till garnering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna något.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, honung, mjölk och rivet citronskal.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Riv i mandelmassan.
  4. Tillsätt hälften av den hackade mandeln. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Strö över resten av den hackade mandeln.
  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter (tiden blir något kortare för små muffins) eller tills de är gyllenbruna och torra inuti. Prova med en sticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.
  6. Rör under tiden smör, florsocker, citronsaft och Philadelphiaost krämigt. När muffinsen är klara, ta ut dem och låt svalna. Bred eller spritsa på toppingen och garnera med lite rivet citronskal och eventuellt lite honung.