Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Honungsgrillade kycklingspett


Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

De små kycklingspetten är goda med lite pressad apelsin och en dippsås smaksatt med dijonsenap

Ingredienser

8 portioner

  • 600 g kycklingfilé

  • olja, att pensla med

  • flingsalt

  • nymald svartpeppar

  • Glaze:

  • 2 msk olivolja

  • 1 tsk paprikapulver

  • 2 pressade vitlöksklyftor

  • skal av 1/2 apelsin

  • 2 msk pressad apelsin

  • 1/2 msk flytande honung

  • Dipp:

  • 2 dl turkisk yoghurt

  • 1 msk dijonsenap

  • 1 tsk rivet apelsinskal

  • nymald svartpeppar
  • 
salt


Så här gör du

  1. Rör ihop dippsåsen, smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå och dra.

  2. Rör ihop alla ingredienser till glazen.

  3. Skär kycklingfiléerna i breda strimlor längs med. Trä upp dem på väl blötlagda små träspett.

  4. Pensla spetten försiktigt med olja och strö över salt och nymald svartpeppar. Grilla runtom tills de är nästan genomgrillade. Pensla på glaze och grilla en liten stund till. Var försiktigt så inte glazen bränner.

  5. Lägg upp spetten på ett fat och pensla med ytterligare glaze. Servera med apelsinklyftor och dippsåsen.