Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hoisinstekta kycklingben

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Hoisinstekta kycklingben
Foto: Thomas Carlén

Är dessa smaskiga kycklingben till lunch eller servera dem på brunchbuffén.

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kycklingben

Marinad

  • 1 dl hoisinsås
  • 1 msk rapsolja
  • salt, peppar

Picklad gurka

  • 1 ⁄2 gurka
  • 1 msk ättiksprit, 12 %
  • 2 msk socker
  • 1 ⁄2 dl vatten
  • 1 ⁄2 chili

Till garnering

  • sesamfrö

Till servering

  • 100 g babyspenat
  • 50 g ärtskott
  • 50 g solrosskott
  • 125 g sojabönor
  • 1 zucchini
  • 8 rädisor
  • picklad gurka

Så här gör du

  1. Blanda samman hoisinsås, olja, salt, peppar till marinaden i en stor plastpåse. Lägg ner kycklingbenen i marinaden och gnid runt den. Låt kycklingen marinera 2 timmar i kylen.
  2. Picklad gurka: Skiva gurkan tunt på mandolin. Blanda ättiksprit, socker och vatten i en skål. Rör om tills sockret löst sig. Snitta, kärna ur och hacka chilin. Blanda ner gurka och chili i lagen. Låt stå och dra i 10 minuter i kylen.
  3. Ta upp kycklingbenen och lägg dem i en smord ugnsfast form. Ugnstek dem i cirka 40 minuter. Garnera med sesamfrön.
  4. Gör en salladsbädd på tallrikar eller ett stort fat med spenat, ärt- och solroskott, kokta sojabönor, skivad zucchini och rädisor. Lägg kycklingbenen ovanpå. Servera med picklad gurka.
Du kanske även gillar