Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hoisinkyckling med wokade grönsaker och ångade kokosbröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Fixa din egen thaimiddag utan e-ämnen men med gryyym smak!

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

  • 4 st kycklingfiléer (eller annat benfritt kycklingkött)
  • 1 st stor rödlök
  • 1 st mild röd chilifrukt
  • 3 st cm färsk ingefära
  • 1 st rivet skal och saft av lime
  • 3 dl hoisinsås

Wokade grönsaker

  • 2 st morötter
  • 1 st broccolistånd
  • 0.5 st zuccini
  • 0.5 st litet vitkålshuvud
  • 0.5 dl ljus soja typ kikkoman
  • 2 msk honung

Kokosbröd

  • 3 dl krämig kokosmjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 st lime - skalet
  • 1 nypa salt
  • 3 msk rostade solrosfrön

Så här gör du

  1. Blanda samman alla ingredienser till marinaden, ingefäran rivs och chilin hackas fint, rödlöken skärs i båtar. Strimla kycklingen och lägg i marinaden, låt ligga ca 30 min. Stek kycklingen på hög värme för lite färg och häll sedan i marinaden och 1 dl vatten. låt koka tills kycklingen är helt färdig. Smaka av, tillsätt ev mer pressad lime.
  2. Skär grönsakerna och och woka på hög värme, när de fått färg tillsätts soja och honung. låt puttra ngr minuter ocg lägg upp.
  3. rör ihop en deg av kokosmjölk, mjöl, bakpulver och lime. Dela upp i 8 delar som rullas till runda bullar. Lägg i bullformar och ånga i ånginsats med lock på högsta värme i 10-15 min. strö över de rostade fröna.
1 kommentar om "Hoisinkyckling med wokade grönsaker och ångade kokosbröd"