Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Högrevschili

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat
Högrevschili

Det här receptet passar perfekt för fest. Super lätt att laga och rolig plockmat. Imponera med hemgjorda tortilla !

Ingredienser

6 portion

Högrevschili

  • 800 g högrev
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 torkade anchochili
  • 8 torkade små chilifrukter
  • 3,5 dl vatten
  • 2,5 dl krossade tomater
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 tsk oregano
  • 2 lagerblad
  • 3,5 dl coca-cola (ej light)
  • salt, peppar

Hemgjorda tortillabröd

  • 5 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g kallt smör
  • 3 dl kokande vatten

Så här gör du

  1. Börja med såsen till chilin. Hacka chili, lök och vitlök. Hetta upp olja och bryn löken tills den blir mjuk utan att den tar färg. Tillsätt chilin och låt den fråsa med ca 3 min. Häll över vatten, krossade tomater, kumminfrö och oregano och koka tills chilin är helt mjuk. Ca 10 min. Mixa den sedan slät.
  2. Dela högrevet i fyra bitar, krydda med salt. Stek på hög värme i en stekpanna tills den fått en fin karamelliserad yta. Lägg över köttet i en gryta och häll över colan, den mixade chilisåsen och lägg i lagerblad. Låt puttra i 3-4 timmar eller tills köttet blivit mört.
  3. När köttet är klart lyfter du ur det ur grytan och drar sönder det. Reducera såsen till ca hälften. Blanda med köttet.
  4. Tortillabröd. Mixa mjöl, smör och salt i en matberedare. Koka upp vattnet och blanda i tills du fått en smidig deg. Dela upp degen i ca 16 delar och kavla ut till runda tortillias. Stek i torr stekpanna ca 1 min på varje sida.
Du kanske även gillar