Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Himmelskt gott! Fralla med rostbiff, bearnaisemajo, picklade grönsaker som pak choi, sparris, morot och på toppen lite rostad lök

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Himmelskt gott! Fralla med rostbiff, bearnaisemajo, picklade grönsaker som pak choi, sparris, morot och på toppen lite rostad lök
Cilla Karlsson

Att spara det som blir över är inte dumt, till det här receptet använder man hemlagad bearnaisesås som har blivit över och fått stå i kylen för att stelna och sedan avnjutas igen som tillbehör med lite majonnäs i .

Ingredienser

4 portion

Enkel Bearnässås innebär att den är utan lök och persilja

  • 250 g smör
  • 1 1/2 msk vinäger
  • 2 1/2 msk vatten
  • 3 st äggulor
  • 1 tsk torkad dragon eller mer
  • lite peppar

Bearnaisemajo

  • 2 msk majonnäs
  • 4 msk Kall stelnad hemlagad bearnaisesås

Picklade grönsaker

  • 1 st morot
  • 1 st färsk grön sparris
  • 2 st pak choi blad
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 4 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk 12% ättika
  • lite peppar

Franskbrödbullar, rostbiff, tomat och rostad lök

  • 4 st franskbrödbullar
  • 8 skivor rostbiff
  • 1 st tomat
  • rostad lök

Så här gör du

  1. Enkel Bearnässås som räcker till både middag och till bearnaisemajon. Smält matfett och ställ undan.
  2. Koka ihop vinäger, vatten malen peppar till drygt hälften, tag bort från spisen.
  3. Vispa ner en äggula i taget i lagen.
  4. Ställ i vattenbad över lagom värme eller på spisens eftervärme men tag då bort den då och då från plattan annars blir den för varm och vispa kraftigt hela tiden till såsen blir lagom tjock.
  5. Ställ åt sidan när äggblandningen är klar och har tjocknat till lagom sås konsistens.
  6. Se till så att både äggblandning och smält matfett håller samma fingervarma temperatur innan matfettet tillsätts. Häll sedan försiktigt ner smöret i omgångar i en tunn stråle och vispa samtidigt. Skär den sig tillsätt lite kallt vatten.
  7. Smaksätt med 1 tsk torkad dragon eller mer och ev salt.
  8. Bearnaisemajo Blanda samman kylskåpskall hemlagad bearnaisesås med majonnäs
  9. Picklade grönsaker strimla morot, grön sparris och pak choi tunt. Hacka färsk dragon
  10. Blanda samman vatten, socker och ättika värm upp lagen lite så att sockret löses. Häll ner de strimlade grönsakerna och den hackade färska dragonen i den ljumma lagen. Låt dra 30 min
  11. Häll sedan av lagen och låt grönsakerna rinna av i en sil. Krydda med lite peppar.
  12. Dela bullarna. Bred bearnaisemajon på franskbrödbullens botten och överdel lägg på skivad rostbiff, lite tomat, picklade grönsaker och strö på rostad lök.
Du kanske även gillar