Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hickorykryddad fläskkarré

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Fläskkarrén får koka med massor av goda smaker, och penslas sedan med en sirapsglaze. Serveras sedan på samma sätt som pulled pork, exempelvis i tortillabröd med goda tillbehör.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg fläskkarré
  • smör
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 2 burkar mörkt öl
  • ½ l mörk oxbuljong
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk kinesisk soja
  • ½ dl BBQ-sås Hickory
  • 2 msk sirap

Sirapsglaze:

  • 1 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk sirap
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta

Ugnsbakad lök:

  • 4 rödlökar
  • 4 gula lökar
  • flingsalt och malen svartpeppar
  • 2–3 msk olivolja

Så här gör du

  1. Bryn köttet runtom i smör, salta och peppra. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta. Skala och dela löken. Häll på ölen, buljongen och tillsätt de övriga ingredienserna. Låt koka upp och sedan sjuda under lock i 6–7 timmar.
  2. Lyft upp köttet och blanda alla ingredienser till glazen. Pensla köttet ett par gånger med glazen. Dra isär köttet med en gaffel.
  3. Ugnsbakad lök: Sätt ugnen på 225 grader. Dela lökarna på mitten och lägg på en plåt. Salta och peppra. Ringla över oljan och sätt in i ugnen i 10–15 minuter tills lökarna blivit mjuka. Vänd dem efter halva tiden. Lägg upp köttet på de ugnsbakade lökarna.