Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Heta cajunräkor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Smaksätt räkorna med cajunkrydda, vitlök och några droppar tabasco. Servera med en het och krämig chilimajonnäs.

Ingredienser

4 portioner

Heta cajunräkor

  • 2 schalottenlökar
  • 3 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 salladslökar
  • smör eller olja till stekning
  • 500 g skalade räkor
  • 3 tsk cajunkrydda
  • några droppar tabasco
  • salt
  • 8 dl nykokt, varmt råris

Att toppa med

  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 8 räkor med skal
  • smör eller olja till stekning

Chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk chipotlepasta
  • 1 tsk ketchup

Så här gör du

  1. Heta cajunräkor: Skala och hacka schalottenlöken fint. Skär tomaterna i tärningar. Hacka vitlöken och strimla chilin fint. Strimla salladslöken.
  2. Fräs schalottenlöken i smör eller olja i en gryta. Lägg i tomaterna, vitlöken, chilin och salladslöken. Fräs allt i ett par minuter.
  3. Lägg i räkorna och krydda med cajunkrydda, tabasco och salt. Blanda med riset.
  4. Chilimajonnäs: Rör ihop alla ingredienserna.
  5. Servering: Fräs vitlöken och räkorna med skal i smör eller olja. Garnera grytan med räkorna och servera med chilimajonnäs.