Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Het gubbröra

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Här kommer en gubbröra ala Stina. Den är kryddad med en aningens vodka och är något hetare än den klassiska gubbröran. Passar som handen i handsken till nubben!

Toppad med löjrom ger den extra touchen. Try it!

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g matjesill (200 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk majonäs
  • 3 st hårdkokta ägg
  • 0,5 dl gräslök, finskuren
  • 2-3 msk finhackad dill
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 st rödlök finhackad
  • 2 msk vodka

Garnerring

  • 150 g löjrom
  • färsk dill
  • finhackad gräslök

Servera på:

  • 4 Malaxlimpa eller annat gott rågbröd
  • smör till stekningen

Så här gör du

  1. Börja med att skiva matjesillen fint. Blanda därefter i crème fraiche och majonäs i en skål tillsammans med matjesillen.
  2. Finhacka rödlök, gräslök och dill. Hacka äggen och lägg alltsammans i skålen med sillblandningen.
  3. Blanda i vodka och citronsaft. Salta och peppra. Ställ in i kylen.
  4. Stek brödskivorna i smör tills de har blivit som rostade.
  5. Lägg på rikligt med gubbröra på varje brödskiva. Toppa med löjrom, dill, gräslök och en bit citron.
  6. ÄT och NJUT!
1 kommentar om "Het gubbröra"