Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Het citronlinguine med pilgrimsmusslor och sparris

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 12 st pilgrimsmusslor
  • 300 g linguine (spaghetti eller tagliatelle)
  • 1 gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 röd chili (spansk peppar)
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 st citron
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl créme fraiche

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
  2. Finhacka lök, vitlök och chili. Fräs alltsammans i en kastrull tillsammans med lite olja.
  3. Häll över vinet och låt det koka in till hälften.
  4. Tillsätt créme fraichen och låt allt sjuda på svag värme i ca fem minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  5. Ansa sparrisen och stek dem några minuter i lite smör, tills de fått fin färg och fortfarande har lite tuggmotstånd.
  6. Stek pilgrimsmusslorna i en stekpanna med lite smör tills de fått fin gyllenbrun färg på båda sidorna. Salta och Peppra.
  7. Blanda pastan med såsen och fördela på ett stort fat. Lägg över sparrisen och pilgrimsmusslorna. Servera!